Seppä

Inspiraationlähteeni ovat luonnossa: niin Lapin kuin Pohjois-Karjalankin maisemista kumpuaa ideoita korujen suunnitteluun. Koli on vuosien varrella muodostunut tärkeäksi paikaksi, jonka luontoa tarkkailemaan on päästävä eri vuodenaikoina.

Valmistuin nuorena hienomekaanikoksi ja sen jälkeen minusta oli vähällä tulla insinööri, mutta hopeasepän opinnot houkuttelivat lopulta enemmän. Ei silti, etteikö insinöörin taipumuksista olisi jatkuvasti hyötyä luovan työn toteuttamisessa – mm. omien täsmätyökalujen valmistamisessa.

Uskon, että meillä jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinamme ja kun korun suunnittelu lähtee siltä pohjalta, niin se tekee koruista kiinnostavia ja henkilökohtaisia, niihin on alusta alkaen omakohtainen suhde.

Seppänä minulle erityisen tärkeitä arvoja ovat taidolla tehty käsityö, kierrätys ja kestävyys – hyvin tehty koru tuo sekä tekijälleen että kantajalleen iloa joka päivä.

Yrittäjyyden lisäksi olen toiminut hopeatyön opettajana useita vuosia Tervolassa ja Toholammilla. Olen osallistunut "Hopeasepän pajasta" -oppikirjan tekemiseen ja kuvitukseen.

Seppo Sankila